| Niveau:
Eenvoudig
| Kooktijd:
30 min
| Voedingsstoffen:
241 cal
| Porties:
1 servings
| Soort:
Diner
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 winterpeen
- 3 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 appel
- 1 perssinaasappel
- 1 groentenbouillon blokje
- Stukje gember ter grootte van 2 dobbelsteentjes
- 100 gram kipreepjes
- 1 eetlepel mascarpone als topping
- Snufje cayennepeper optioneel
Uitleg en voedingswaarden
- Maak de groente schoon en schil de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij ook de winterpeen in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en snij de knoflook fijn. Schil de gember en hak een stukje van 2 dobbelsteentjes fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en winterpeen toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
- Voeg 1 liter water, 2 groentenbouillonblokjes, de appel en het sap van een sinaasappel toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met cayennepeper.
- Tip!! Voeg 100 gram kipreepjes toe en een eetlepel mascarpone.
- Voedingswaarden: Kilocalorieën per persoon per 250 ml 244 kilocalorieën 11 gram koolhydraten 19 gram eiwitten 13 gram vetten